Apple har bjudit in till presentationen av iPhone 8

Apple skickade idag ut inbjudningar till sitt event som sägs innehålla presentationen av iPhone 8 och iPhone 7s och 7s Plus. Eventet kommer att äga rum på torsdag den 12 september på den nybyggda Steve Jobs Theater som ligger på nya Apple Campus i Cupertino Kalifornien. Inbjudningen innehåller enbart texten: Let’s meet at our place.

Höstens event kommer att bli det mest betydande key note evenemanget på flera år med tanke på att Apple antagligen kommer att avslöja iPhone 8 som innebär 10 års jubileet för iPhone. Ryktena som under lång tid har florerat tillsammans med flera läckta detaljer om nya iPhonen talar för att telefonen kommer innehålla flera banbrytande teknologier däribland en vertikalt placerad kamera på baksidan, ansiktsigenkänning, kantlös skärm, en mycket kraftfullare processor och trådlös laddning. Skärmstorleken sägs landa på 5,5 tum men tack vare dom extremt smala kanterna kommer den totala storleken närmare motsvara iPhone 7.

iphone 8

Förutom den kantlösa skärmen kommer den vara tillverkad med en glasbaksida likt dom tidigare iPhone 4 och 4s och designen kommer att för första gången vara rejält omgjord sen iPhone 6 som kom 2014. Skärmen kommer att vara av typen Oled som kommer att dra upp priset på telefonen.

Det har varit mindre rykten om dom kommande 4,7 och 5,5 tums modellerna som kommer efterfölja iPhone 7 och 7 Plus. Ryktena säger att dom kommer att kallas iPhone 7s och 7s Plus och kommer likna dom nuvarande modellerna men med en baksida i glas och kraftfullare specifikationer med bättre processor och bättre kameror.

Dom nya telefonmodellerna är antagligen inte dom enda uppgraderingarna som kommer att presenteras på eventet, det sägs även att den tredje generationen av Apple Watch kommer att presenteras och kommer att vara försett med mobilkapacitet vilket kommer göra att den kan användas utan att vara kopplad mot en iPhone. Det har ryktats om att Apple Watch 3 kommer vara omdesignad med mycket talar för att den kommer se ut som Apple Watch Series 2.

Eventet kommer säker innehålla andra nya produkter som iMac Pro och nya HomePod. Det kan även tänkas att det kommer ytterligare en ny produkt en nya 4K Apple TV vilket har ryktats om tidigare då indikationer i mjukvaru läckor har påvisat detta. Övrig hårdvara som iPad och Mac presenterades i juni så på den fronten kommer det nog inte presenteras några uppdateringar. Det kommer antagligen även presenteras nya Apple Watch armband och nya skal till iPhone.

Tidigare Apple Key Notes har startat 10:00 lokal tid i Kalifornien vilket innebär 19:00 i Sverige. Apple kommer att live streama eventet på sin sida och du hittar det här:

https://www.apple.com/apple-events/september-2017/