iPhone X den ömtåligaste telefonen någonsin

Efter en rad tester av iPhone X utförda av försäkringsföretaget SquareTrade har dom utnämnt modellen till den ömtåligaste telefonen någonsin. Tillsammans med den höga prislappen hamnar iPhone X i en helt egen kategori.

Redan vid första testet fick telefonen förödande skador.

Falltest där telefonen landar med skärmen platt mot underlaget medför att skärmen spricker och slutar fungera och touchfunktionen och ansiktsigenkänningen slutar fungera.

Resultatet blir det samma efter flera tester med olika telefonen.

Falltest för telefonen landar på baksidan och på kanterna visar att ett fall där telefonen landar på sidan ger mest skador på insidan av telefonen av alla dom olika testerna men utsidan får enbart kosmetiska skador dock slutar skärmen att fungera. När dom gör testet där telefonen landar på baksidan som även den är helt av glas spricker baksidan och bitar av glas lossnar vilket medför att det blir svårt att hålla i telefonen och med risk för att skada användaren.

Ett annat test som utförs är att telefonen simuleras att falla från ett biltak. Testet visar att både fram och baksidans glas spricker och även här slutar ansikstigenkänningen att fungera och funktionen att svepa fram hemskärmen fallerar.

Testet där telefonen får ligga i en tumlare i 60 sekunder skadar telefonen på flera sätt men touch funktionen fungerar fortfarande även som skärmen är sprucken. Dock fungerar inte det att svepa fram hemskärmen och användaren kommer enbart åt den aktiva appen.

Vattentålighets testet är det testet som iPhone X klarar bäst och klara 30 minuter på 1,5m djup. Det enda felet som uppstår är att ljudet blir lite grumligt ur högtalarna.

SquareTrade säljer sina försäkringar för olika telefonmodeller och är billigare än Apple egna AppleCare för iPhone X.

Det billigaste sättet att skydda modellen mot skador är att köpa ett mobilskal till iPhone X som skyddar framförallt baksidan och kanterna.

Se den smärtsamma videon när SquareTrade utsätter iPhone X för sina tester: