Reparera din iPad eller iPhone

Att äga en iPhone eller en iPad är idag lika självklart som att äga en byrå där man lägger sina underkläder i. Men de allra flesta vet inte riktigt hur de ska gå tillväga för att reparera sin telefon när olyckan är framme och man tappat sin pryl som med det spräcker glaset. 

Det finns många sätt man kan gå tillväga för att få liv i sin trasiga telefon, men tyvärr står de flesta handfallna och vet varken ut eller in. Du kan enkelt göra en sökning på google som exempelvis ”laga iphone 8 skärm stockholm” och hitta många fristående verkstäder som lagar telefonen medans man väntar. I de större städerna finns många bra butiker att lämna in telefonen hos, vad det handlar om är att man ska ta sig för att göra det. Men låt oss nu rada upp några olika alternativ som bland annat Macworld och 99mac listar för att skapa en bättre bild. Förstås kan det vara bra att kolla upp din garanti samt din försäkring.

Apple, återförsäljare eller nätet

Det finns firmor som reparerar skärmar i de flesta svenska städer och i storstäderna finns det dussintals att välja bland. Priserna varierar men för en Iphone 8 ligger det omkring 1000 kronor och för Iphone XS och nyare modeller betydligt högre.

Egentligen så är inget förslag bättre eller sämre än det andra utan mycket handlar om vad du tycker är det bästa alternativet för just dig. Att lämna in hos Apple är betydligt dyrast och många föredrar att gå till en fysisk butik. Många väljer även att skicka in sin telefon på lagning vilket kan ge lite bättre pris med nackdelen är att det tar längre tid innan du får tillbaka din lagade telefon.